Alaçatı Ot Festivali Turu Bursa Çıkışlı
Ege’nin enfes otları ve onlarla yapılan ilginç yemeklerin olduğu Alaçatı Ot Festivali…- Ege'nin Otlarını Tadına Bakın
- Ege'nin Renkli Festivali
- Ege Kültürünü Tanıyın
- Alaçatı Yel Değirmeniz
- Çeşme Kalesi
ALAÇATI OT FESTİVALİ
13.Alaçatı Ot Festivali (Bursa Çıkışlı Günübirlik)
ARAÇ KALKIŞ VE HAREKET SAATLERİ
- 02:00 KENTMEYDANI
- 02:10 MERİNOS METRO
- 02:10 KÜLTÜRPARK
- 02:20 SIRAMEŞELER
- 02:20 PAŞAÇİFTLİĞİ
- 02:20 ACEMLER
- 02:20 NİLÜFER METRO
- 02:20 FSM
- 02:20 BEŞEVLER
- 02:20 ATAEVLER
- 02:20 KÜÇÜK SANAYİ
- 02:20 ÖZDİLEKPARK AVM
- 02:30 GÖRÜKLE
TUR PROGRAMI;
ÇEŞME HAKKINDA;
Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Çeşme İzmir'in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Fakat Çeşme ve civarında kaynak suları bol olduğundan ve zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir. Sürekli akan bu kaynakların etrafında çeşme yaptırmak günümüzde olduğu gibi, eski geleneklerimiz arasında da yer almıştır. Çeşme adını, bir zamanlar yüz kadar olduğu söylenen bu çeşmelerden almıştır.
Ilıca Plajı;
Denizin içinden kaynayan sıcak termal suları, Ilıca Plajı’nı ve yöredeki diğer plajları büyük birer termal havuz haline getirir. Çeşme plajlarının ve özellikle Ilıca Plajı’nın en önemli özelliklerinden biri de, kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmeyecek derinlikte olmasıdır. Sığ sularda, özellikle termal kaynaklarla beslenen sularda ultraviyole ışınlarının insan sağlığına çok daha fazla yararlı olduğu bilimsel bulgularla kesinleşmiştir. Bunların yanı sıra, bu plajlar yüzmeye yeni başlayanlar ve çocuklar için son derece elverişlidir.
Alaçatı;
Tarihî taş evleri ve yılın 360 günü rüzgar alması sebebiyle rüzgar sörfüne elverişli plajları ile ünlüdür. Son yıllarda taş evleri sayesinde çok fazla gelişmiştir. Alaçatı' nın antik dönemdeki adı Agrillia' dır. Alaçatı ismini 'Alacaat' adı verilen bir Osmanlı aşiretinden alır. Osmanlı döneminde Alaçatı' da Rumlar ve Türkler yaşıyorlardı. Rumcada 'Alacaat' kelimesinin telaffuzu zor olduğu için 'Alacaat' zamanla değişir ve günümüzde kullanılan Alaçatı adını alır. 2010 yılından beri düzenlenmekte olan festivalde bölgede yetişen otlardan yapılan yemeklerle ot çeşitlerinin tanıtılması hedeflenmektedir. Alaçatı Ot Festivali ilkbahar aylarında yapılmaktadır
-Ulaşım
-Rehberlik
-Sabah Kahvaltı Paketi
HARİÇ OLANLAR:
-Özel Harcamalar
-Tüm Yemekler
İPTAL POLİTİKASI:
Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza, 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır. Katılımcı sağlık nedeni ile iptal talep ettiğinde, Türkiye’den Devlet Hastanelerinden alınan raporu (Başhekim İmzalı) sunmak zorundadır. Not: Uçaklı Programlar da havayolu tarafından iptali yapılamadığı için rezervasyonun iptal ve iadesi yapılamamaktadır.